Handig om te weten

Boek onze zeehonden safari's eenvoudig online. Voor as verstrooiingen, business trips of andere vragen kunt u contact met ons opnemen.

Ontdek de Pracht van de Oosterschelde: Een Natuurlijk Wonder in Zeeland

De Oosterschelde, gelegen in de provincie Zeeland, is een van de meest opmerkelijke wateren van Nederland. Deze getijdenrivier is niet alleen vanwege zijn buitengewone schoonheid en biodiversiteit beroemd, maar ook vanwege de indrukwekkende Oosterscheldekering, die het land beschermt tegen de kracht van de zee. Daarnaast is de Oosterschelde een uitstekende plek om zeehonden te spotten.

De Oosterschelde: Een Unieke Waterwereld

De Oosterschelde is het grootste nationale park van Nederland. Dit unieke ecosysteem herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan planten en dieren, waardoor het een waar paradijs is voor natuurliefhebbers. Het is vooral bekend om zijn grote populatie zeehonden, die hier hun thuis hebben gemaakt.

Getijden in de Oosterschelde

Een van de meest opvallende kenmerken van de Oosterschelde zijn de getijden. De Oosterschelde staat in directe verbinding met de Noordzee, waardoor het een getijdenrivier is. Dit betekent dat het waterpeil voortdurend verandert als reactie op de getijden van de Noordzee. Het getijdenverschil kan oplopen tot wel vier meter, wat een spectaculair schouwspel oplevert.

De Oosterscheldekering: Een Technisch Meesterwerk

Om Nederland te beschermen tegen overstromingen heeft het land indrukwekkende waterbouwkundige projecten uitgevoerd, waaronder de Delta Werken. De meest iconische van deze werken is de Oosterscheldekering, ’s werelds grootste stormvloedkering. Deze imposante structuur bestaat uit 65 enorme pijlers en 62 schuiven, die bij stormen gesloten kunnen worden om het zeewater buiten te houden.

Zeehonden Spotten in de Oosterschelde

Een van de grootste trekpleisters van de Oosterschelde is de mogelijkheid om zeehonden in hun natuurlijke habitat te zien. Deze nieuwsgierige zeezoogdieren voelen zich hier thuis en kunnen vaak worden gespot tijdens onze boottochten en zeehondensafari’s in het gebied. Vooral in de zomermaanden kun je moeders met hun pasgeboren pups zien luieren op de zandbanken langs de kust.