Handig om te weten

Boek onze zeehonden safari's eenvoudig online. Voor as verstrooiingen, business trips of andere vragen kunt u contact met ons opnemen.

Ontdek de Natuurpracht van De Oosterschelde: Boottocht rond Tholen

Stap aan boord en laat je betoveren door de betoverende schoonheid van de Oosterschelde tijdens een onvergetelijke boottocht rond Tholen. Deze 2,5 uur durende reis belooft je een ontdekkingstocht vol natuurlijke pracht en historische hoogtepunten. Of de zon nu straalt of de regen neerklettert, deze ervaring biedt voor elk wat wils.

1. Thoolse Waterlinie: Een Historisch Spektakel

Bij het verkennen van de Oosterschelde mag je de Thoolse Waterlinie niet missen. Deze historische verdedigingslinie vertelt het verhaal van eeuwenoude strijd en moed. Terwijl de boot langs de waterlinie glijdt, word je meegenomen naar een tijdperk vol forten en bastions die ooit de kust beschermden tegen indringers. De verdedigingswerken zijn als stille getuigen van het verleden en een indrukwekkend gezicht vanaf het water.

2. Bergsediepsluis: Een Technisch Meesterwerk

De Bergsediepsluis, een imposante waterbouwkundige creatie, is een ander hoogtepunt van deze boottocht. Terwijl de boot zich een weg baant naar deze sluis, zul je versteld staan van het technische meesterwerk dat de Oosterschelde met het Zoommeer verbindt. De sluis, die het getij reguleert en zorgt voor een veilige doorvaart van schepen, is een essentieel onderdeel van dit maritieme landschap.

3. Het Prachtige Zoommeer: Een Waterparadijs

Terwijl je je verwondert over de weidse uitzichten, zal het Zoommeer je betoveren met zijn serene schoonheid. Dit uitgestrekte zoetwatermeer vormt een thuis voor diverse flora en fauna en biedt een uitnodigende omgeving voor watersportliefhebbers. Als de boot over het kalme water glijdt, kun je genieten van het contrast tussen het natuurlijke meer en de zoute zeelucht van de Oosterschelde.

4. Comfort bij Slecht Weer: Een Tocht voor Alle Seizoenen

We begrijpen dat het weer niet altijd meespeelt, maar laat dat je niet ontmoedigen. Onze boottocht is voorbereid op alle omstandigheden. Bij slecht weer kun je comfortabel binnen zitten en toch genieten van het uitzicht door de grote ramen. Zo blijft het avontuur levendig, ongeacht de weersvoorspelling.

5. Culinaire Verwennerij aan Boord

En als de zee je eetlust heeft aangewakkerd, hoef je niet verder te zoeken. Aan boord kun je smullen van heerlijk eten en drinken. Terwijl je geniet van de culinaire verwennerij, kun je nog steeds de pracht van de Oosterschelde bewonderen. Het is een gastronomische ervaring die je niet snel zult vergeten.

Kortom, een boottocht rond Tholen in het natuurreservaat de Oosterschelde biedt een harmonieuze mix van geschiedenis, natuur en comfort. Of je nu gefascineerd bent door oude verdedigingswerken, ingenieuze sluizen of gewoon wilt genieten van de rust van het water, deze reis heeft het allemaal. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de Oosterschelde en ervaar een onvergetelijk maritiem avontuur dat je nog lang zult koesteren.